170 карти са давани за безплатно паркиране за привилегировани, но допълнително се говори, че са били повече. Трябва да бъде ясно всяка една такава карта къде отива, както и принципи. Това заяви пред БТВ кметът на София Васил Терзиев.

Той обясни, че има два типа карти за паркиране в синя зона - едните са регламентирани с решение на СОС за общинската администрация и други, които са без номера. Някои карти са били давани на служби, а други безотчетно записани или не в тетрадка или на хартия, което не е добра практика, посочи Терзиев.

Той добави, че е имало стотици карти, за които не е ясно на кого са дадени. Една малка част картите са безплатно паркиране са давани на службите, подчерта Терзиев. За него е важно да има принципи, за да няма злоупотреба с картите за безплатно паркиране.

За големия брой служебни паркоместа в центъра на София, Терзиев коментира, че проблемът с паркирането в центъра е голям - за живущите и за тези, които имат нужда от служебни абонаменти. Обмисля се цялостно преосмисляне относно служебните паркоместа в столицата. Той уточни, че с парите от зелени и сини зони Центърът за градска мобилност субсидира градския транспорт.

Проучва се и възможността къде да се направят безплатни паркинги.

За реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", Терзиев заяви, че не е доволен от самата реорганизацията на движението. "Направихме бул. "Витоша" много бързо, без обсъждане и стъпихме на информация, че някои неща трябва да бъдат на база на стари дискусии, без да се мине рундът на нови дискусии и аз го подцених този момент", призна грешката си Васил Терзиев. Той добави, че няма упорство от страна на Столична община и ако се окаже, че ако старата организация на движение е по-добра, ще се обмисля възможност за нейното връщане. Не се планира "Фритьоф Нансен" да стане двупосочен, а ще си остане еднопосочен. Това, което е най-важно е да се отстранят грешките на текущия проект, за да може хората да се успокоят, надява се Терзиев.

Той още веднъж се извини и съжали, че е направена реорганизацията на движението преди изборите.

За Симеоновския лифт, Терзиев посочи, че това, което не е коректно е какви са шансовете да се вземат въпросните 8 млн. лв. за които има над 100 страници правен анализ. Той разкритикува Георги Георгиев от ГЕРБ, че не работи добре като юристи с цифрите. "Ежедневие е при мен сега всичко да не работи, а преди да е работило", каза още Васил Терзиев.

Стотици приятели на Фандъкова паркирали безплатно в центъра на София
Обновена

Стотици приятели на Фандъкова паркирали безплатно в центъра на София

Картите се издавали без регистрационен номер на автомобила