Недоволството във Варна заради колите в Морската градина продължава, съобщава bTV.

До напрежението се стигна, след като в събота дете беше прегазено в парка. Шофьорът е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Хората обаче са категорични, че колите нямат място в Морската градина.

Вчера пред общината се състоя протест, в който се включиха над 150 души.

Въпреки че от няколко години е въведена забрана за влизане на коли, заради съдебни спорове автомобилите все още се движат в парка.

Обвиниха шофьора, прегазил 5-годишно дете в Морската градина

Обвиниха шофьора, прегазил 5-годишно дете в Морската градина

Той не е употребил алкохол или наркотици, удължиха ареста му на 72 часа

И днес граждани от организациите "Варна диша" и "За Морската градина" поискаха общината да предприеме адекватни мерки.

Според тях казусът не бил толкова сложен. Като пример хората дадоха Делфинариума - неговият паркинг е извън парка, в квартал "Чайка", както трябва да бъде по норматив. Те посочиха, че има и други заведения с паркинг извън Морската градина.

Хората, които са намерили начин да живеят и да развиват бизнес в Морската градина, трябва да са наясно, че трябва да се съобразяват със статута на парка, категорични са гражданите. Те подчертаха, че там могат да се развиват само дейности, които са съобразени с неговия статут.

Това че имаш имот в парка, не означава, че в него можеш да направиш хранилище за ядрени отпадъци, заявиха протестиращите.

По думи на зам.-кмета на общината Пламена Маринова колите в Морската градина са ограничени по силата на закона за движение по пътищата. Тя обясни, че общинска полиция има право единствено да глобява неправилно спрените коли, но не може да спира движението.

Варненци протестират след като дете бе прегазено в Морската градина

Варненци протестират след като дете бе прегазено в Морската градина

Паркинг в парк не може да има, категорична са гражданите