Жителите на кв. "Черно море" в Несебър излизат на протест срещу липсата на нормални улици, осветление и постоянните набези на крадци по домовете на хората, информира БНР.

"Вече 10 години чакаме общината да асфалтира улиците в квартала, но всичко се отлага. Тепърва процедурите по избор на изпълнител ще започват отначало и явно ще посрещнем не само 2011 г., но сигурно и 2012 г. в кал и мръсотия", казват организаторите.

В тази част живеят около 2000 души. В района няма изградена никаква инфраструктура, а строителството на улиците се забавя заради административни пречки.

Протестът започва в 12 часа на площада до пощата в новия град.

Междувременно след среща между ЮНЕСКО и жители на града стана ясно, че е взето решение за промяна на облика на Старинния Несебър.

Припомняме, Черноморският град стана арена на сблъсъци между протестиращи и полицаи по време на демонстрациите срещу събарянето на незаконно построени сгради. Под мотото „Старият Несебър - вечен, но и жив" протестиращите затвориха провлака  с настояване за спешно възлагане и изготвяне на план за управление на Стария Несебър.