Обезопасяват недовършен строеж в двора на основно училище "Проф. Димитър Димов", съобщи БНР.

Това стана след като от Регионалната здравна инспекция в Ловеч издадоха предписание на общината и на директора на основно училище "Проф. Димитър Димов", за обезопасяване на района.

Причина за административните мерки са недовършеният строеж в двора на училището. Фирмата, наета от изпълнителя на дейностите прибра предпазните заграждения, а самият обект е замразен заради прекратяване на договора с изпълнителя.

Строителният обект не е напълно обезопасен, въпреки твърденията на заместник-кмета Даниел Колев, стана ясно от проверка. "Виждате, че в момента още групата, която извършва обезопасяването, е тук. Обектът от външната страна е целият затворен. Сега ще поставим и в тази част още три пана, надявам се да ни стигнат, ако не, ще продължим с оградна мрежа, както в тази част", каза директорът Росица Тодорова.

Тя показа какви са нередностите, но не уточни кога те трябва да бъдат отстранени."Тъй като металните заграждения са премахнати, преди обяд са поставени ограничителни ленти за видимо ограничаване района на строежа. Ако влязат в този строеж, вероятно е опасно", каза Тодорова.

След намесата на директора на здравната инспекция д-р Анета Винева на общината веднага беше издадено предписание, което трябва да бъде изпълнено до 9.00 ч. в понеделник, когато започват заниманията на учениците.