През следващата седмица комисия от община Пловдив и независими експерти ще посети домовете на хората, които са подали жалби заради строителните работи на Марково тепе.

Това съобщи Яков Нив, управител на израелската фирма „Мелина" - инвеститор в строителството на Мол „Марково тепе", цитиран от Радио Пловдив.

На тържествена церемония днес беше даден стартът на строителството на комплекса. Компанията е готова да покрие констатираните щети, ако комисията докаже, че те са причинени от приключилите наскоро взривни работи в района, добави Яков Нив.

Заради размера на средствата, които ще вложи, както в строителството на този мол, така и в във верига от пауър центрове - общо 200 милиона евро, компанията „Мелина" е обявена за инвеститор първи клас.

Според българското законодателство за насърчаване на инвестициите това означава, че държавата ще изгради за своя сметка комуникациите до обектите на фирмата.

Според шефа на „Мелина" Яков Нив досега това не е направено.

Мол „Марково тепе" ще има подземни гаражи на 4 нива за 600 автомобила и 3 надземни етажа, където ще бъдат разположени магазини, спортни и развлекателни зони,както и офиси.

Общата инвестиция в мола ще е около 65 милиона евро. Строителството му се очаква да приключи в края на 2009 година.