Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се разграничава от действията на заместник-областния управител Асен Бонджев, който е участвал днес в протеста пред сградите на администрацията, както и пред РЗИ - Бургас.

Граждани протестираха срещу новите мерки за ограничение на разпространението на коронавирус. В редица градове на страната се проведоха протести пред различни институции. В Бургас протестът се проведе на метри от извила се опашка за ваксинация. Такава беше ситуацията - протест и опашка и в Пловдив. Граждани изразиха своя протест и във Велико Търново.

В София се стигна и до напрежение при опит на протестиращи да се саморазправят с министъра на образованието Николай Денков. Един е арестуван и задържан за 24 часа в столично районно управление.

"Категорично се разграничавам от действията на заместник-областния управител. Изразената от него позиция е лична и е в разрез с позицията на областния управител на област Бургас", заявява Мария Нейкова.

Тя подкрепя усилията на Министерски съвет за справяне с усложнената ситуация с разпространението на животозастрашаващия вирус.

Мария Нейкова призовава в тези сложни времена да се доверим на медицината, "която е призвана да търси решение за опазване здравето и живота на обществото. Нека бъдем отговорни един към друг и споделим отговорността от действията си, за да можем бързо, така както останалите държави, да се справим със сложната епидемилогична обстановка".

Протестът в Пловдив: