Образователният министър Николай Денков няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма. От министерството заявяват изрично, че срещу министъра не е извършено физическо посегателство и канят всички интересуващи се медии лично да се уверят за това в МОН.

В изявлението от ведомството описват случилото се в центъра на София така: На връщане от Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради министър Денков е пресрещнат от активисти на партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди. Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до МОН.

Нямам какво да коментирам. Явно някои разбират политическата борба и предизобраната ситуация по такъв начин. Това заяви министърът на образованието Николай Денков след инцидента с протестиращите в центъра на София.

Денков заяви, че е имало опити да бъде ударен, имало и притискане. Той благодари на силите на реда, които са се намесили навреме, така че удар не е имало. "Имаше опит за удар", посочи Денков. Той бе категоричен, че не се интересува кой е бил побойника: "Моето възпитание и работа са други и се занимавам с това да направя най-доброто за децата на България."

Той няколко пъти повтори, че има намерение да подмине случката. "Очевидно всичко беше провокация, но мен тази провокация не ме интересува."

Протест срещу зеления сертификат със знамена на Атака и Възраждане
Обновена

Протест срещу зеления сертификат със знамена на Атака и Възраждане

Хората са пред сградата на Министерския съвет, където тече заседание на служебния кабинет

Припомняме, по-рано днес бе съобщено, че министърът на образованието е атакуван. Това стана на фона на настоящия протест срещу зеления сертификат.