Жителите на община Карнобат ще получават все така навременна неотложна помощ в "Двадесети и първи кабинет", разположен в местната МБАЛ.

Миналия месец се разбра, че пациентите на личните лекари в града трябва да пътуват до УМБАЛ "Дева Мария" в бургаския квартал "Ветрен" през нощта.
Причината е, че карнобатските общопрактикуващи лекари отказват да дават нощни дежурства с аргумента за голяма натовареност.

Кметът на община Карнобат Георги Димитров е свикал среща между представители на общинския съвет, членове на общинската здравна комисия, звеното от Спешна помощ и общопрактикуващите лекари, на която е предложено да се потърси съдействие от лекарите във всички медицински звена в Карнобат, между които да се разпределят нощните дежурства. Така свръхнатоварването на общопрактикуващите лекари ще бъде намалено, а жителите на Карнобат ще могат да получават качествено здравно обслужване.

Засега предложението не е обсъдено в детайли и промяната не е официализирана, но т.нар. "Двадесети и първи кабинет" продължава да дава нощни дежурства.

Договорът с бургаската болница засега и бил прекратен.

Кметът Димитров е поел ангажимент в партньорство между всички институции да се осигури максимално спокойствие и ред за специалистите по време на дежурствата им.