Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на Община Поморие за концесията на плаж "Поморие-изток". Причината е, че не е спазен 10-дневният срок за обжалване от обнародването на решението за предоставяне на концесия за поморийския плаж в "Държавен вестник".

До подаване на жалбата се стигна след като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж "Поморие-изток". Тогава обаче стана ясно, че концесионната територия неправомерно обхваща и част от градската инфраструктура - ул. "Крайбрежна", която е транспортна улица и пешеходна зона.

Кметът на града Иван Алексиев възрази с мотивите, че законът не позволява да се предоставя концесия върху територия, която не е морски плаж. Според КЗК обаче това твърдение е без правно основание, а административният акт, издаден от Министерството на туризма, не може да бъде оспорван извън определения 10-дневен срок.

Алексиев заяви, че смята мотивите за отказа на КЗК за странни и по тази причина ще защитава интересите на Поморие в съда.