Атмосферните условия предполагат активизиране на срутища и свлачища и на други места. Вчера скална маса падна на платното за Перник при 7-ми до 9-ти км на АМ "Струма". От АПИ направиха организация за двупосочно движение в платното в посока София.

Създава се организация за разчистване на падналата скална маса на АМ "Струма", в участъка от 7-ми до 9-ти км.

В 9 часа тази сутрин ограничиха движението и в двете посоки на АМ "Струма". Въведен е обходен маршрут за леки автомобили е по път III-1801 през Мало Бучино и път I-1 през Владая. Тежкотоварният трафик изчаква на място.

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски заяви, че се е изчакало да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса. Направен е оглед на отсечката.

Работи се превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и тези на АМ "Струма", за да се предотвратят такива инциденти.

Преди няколко дни тонове скали затвориха пътя Своге - Ребърково, а в началото на януари имаше срутване край Креснеското дефиле.