Мост над река Марица, свързващ двете части на Свиленград има нужда от ремонт. Фугите му са в плачевно състояние.

По този мост минава пътят за ГКПП "Капитан Андреево".

Многократно е дискутирана ситуацията с шефа на АПИ. Изпратени са няколко сигнала до пътната агенция. Мостът е част от републиканската пътна мрежа, но с протокол е възложен на общината.

Общината всяка година подписва споразумение с АПИ, с което се задължава да поддържа републиканската пътна мрежа в рамките на населеното място, заяви кметът Анастас Карчев. Той добави, че с оглед на подписания протокол може да се извършват само текущи ремонти.

През миналото лято пътно строителна фирма е направила оглед на опасното съоръжение. В резултат на проверката е установено, че ремонта ще възлезе на стойност 500000 лева. Кметът на Свиленград добави, че сметката за ремонта е изпратена на АПИ, а общината не разполага с нужните за това средства.

От АПИ обявиха, че е възложена спешна проверка за състоянието на опасния мост. Според тях има два варианта в зависимост от състоянието. При първия ще се извърши ремонт на фугите в рамките на тази година. При втория вариант, ако има нужда от по-голям ремонт, ще трябва да се изготви технически проект и това ще забави доста процедурата.

Областният управител обеща ремонта на опасен мост в Черноморец

Областният управител обеща ремонта на опасен мост в Черноморец

Съоръжението е в лошо състояние и създава предпоставки за възникване на инциденти