Ремонтите на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще приключат преди началото на зимата. Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов, след като направи инспекция на напредъка в изграждането на лот 3.1 Благоевград - Крупник от АМ "Струма". Проверката беше направена съвместно с новия министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Глосов подчерта, че през лятото е било невъзможно тези дейности да бъдат изпълнени заради засиления туристически трафик и сега е времето да бъдат направени, въпреки краткия срок преди началото на зимата.

Стана ясно обаче, че тръбата за София на тунел "Витиня" на АМ "Хемус" няма да бъде отворена преди началото на зимата. По думите на Глосов при последните направени обследвания е констатирано, че тръбата има същите конструктивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, завършен през миналата година.

Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.

Правят профилактика през нощта в тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

Правят профилактика през нощта в тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

Ограничават движението към Варна днес, в петък - към София

Ремонтите на мостовите съоръжения ще продължат и през следващата година. Глосов обясни, че виадуктите са обследвани и приоритизирани в реда, по който трябва да бъдат ремонтирани и в зависимост от състоянието им.

Шефът на АПИ обобщи, че на АМ "Тракия" се ремонтират виадуктите при 20-ти км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години.
Подменят се и конструктивни елементи на моста над река "Елшишка" при 89-ти км.