Островът Света Анастасия ще бъде достъпен при определени мерки за сигурност от 8 май.

Във връзка с извънредното положение ще бъдат въведени определени ограничения. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата "Успение Богородично", а музеят ще остане затворен.

При определени ограничения ще функционират кафетерията и ресторантът, като закритата му зала ще остане недостъпна за посетители. Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра. Лекарната ще работи на принципа на павилион - като няма да се позволява влизането на повече от един гост.

Хотелската част на острова ще функционира за гости отново при задължителна предварителна резервация и при спазване на строги хигиенни мерки.

Общинският катамаран "Анастасия", който превозва туристите до острова, ще плава с ограничен капацитет на пасажерите, за да се спазва препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения остава задължително.

От общинският пресцентър припомнят, че желаещите да посетят остров Света Анастасия задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо да се заяви пътуване най-късно до 17:00 часа на предходния ден.

Носенето на предпазни маски остава задължително за всички в закрити помещения. Въпреки че, на острова има достатъчно открито пространство за разходка, екипът препоръчва да се спазва необходимата дистанция.

Снимка 478384

Източник: Община Бургас

Цените за пътуване с кораба "Анастасия" до края на месец май 2020 година:

  • Стандартен билет - 12,00 лева;
  • За ученици и пенсионери - 9,00 лева;
  • За деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лева;
  • За деца до 3 години и хора с увреждания - безплатно;