Заради строителството на третия лъч на столичното метро от днес се забранява движението на превозни средства по западното платно на столичния булевард „Евлоги и Христо Георгиеви". Това е между улица „Силистра" и бул. „Янко Сакъзов", уточниха от столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно в източното платно на булеварда в същия участък. Наказателният паркинг на Центъра за градска мобилност, който се намира в района ще бъде закрит.

Закриват се и местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. „Янко Сакъзов" и ул. „Силистра". Закриват се и тези по западното пътно платно на ул. „Проф. Милко Бичев" между бул. „Ген. Данаил Николаев" и ул. „Силистра".

Промени ще има и в маршрута на автобусни линии 11, 213 и 404, но само в посока ж.к. „Гео Милев", „Младост" и „Дружба". Те ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев" , а след това по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Промените на движението в този участъка ще са валидни до началото на 2018-та година.