Стотици граждани и гости на столицата посетиха пространството на ул. „Иван Денкоглу”, където се провежда фестивалът за градска култура „София диша”.  Фестивалът е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година.

Програмата предлага за всекиго по нещо - от кулинарни сладки и солени изкушения до иновативни и нестандартни бижута, различни сценични инсталации и поглед към традициите и изкуството. Посетителите могат да опитат малинова сангрия, традиционните бира и печено свинско, както и различни сладки изкушения. 

Организатори на фестивала са Фондация „София диша” и Столична община. Като част от културния календар на София фестивалът се провежда всяка неделя на август. Той се провежда за седма поредна година и обединява различни визуални и сценични изкуства, екология, спорт и социално-образователни инициативи.

И тази година гостите на фестивала ще могат да се насладят на интересни пърформанси, музикални и танцови изпълнения и редица други артистични атракции.

Следващата неделя фестивалът ще се пренесе на ул. „Московска”, а по-следващите две недели до края на август на бул. „Княз Александър I” и бул. „Ал. Стамболийски”.