От утре пускаме движението по новото северно пътно платно на бул."Тодор Каблешков". Изцяло обновен е булевардът в пълен профил с по 3 ленти в посока от бул. "България" до кръстовището с "Луи Айер". До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята. Това каза днес заместник-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов при проверка на работата на релсовия път на бул."Македония".

В момента на бул."Тодор Каблешков" се извършват 72-часови проби на контактната мрежа и тази нощ ще се полага маркировка.

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" до края на август

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" до края на август

Зам.-кметът по обществено строителство в СО инспектира ремонта

По отношение на реконструкцията на трасето на трамвай №5 по бул."Цар Борис III" и ул."Алабин" са увеличени екипите, които работят на обекта.

Заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят е представил нов актуализиран график, с който забавянето да бъде наваксано.

По договор са предвидени санкции, ако има забавяне по вина на строителя.

Приключва последното бетониране на релсовия път на пл."Македония", а след това ще се премине към дейностите по изграждане на линейния парк. Работи се в обособеното трасе в района на болница "Пирогов", а от другата седмица започва работа в кръстовището на бул."Цар Борис III" и бул."Гешов".

В края на тази седмица се предвижда да бъде пуснато движението по северното локално платно на бул."Македония".

През ноември ще бъде възстановено движението по ул."Алабин" в участъка между бул. "Витоша" и пл. "Македония".

Продължава работа по ул. "Ив.Шишман", където "Софийска вода" и "Топлофикация" работят. На 10 октомври се очаква дейностите да са приключени и ще започне полагане на временна асфалтова настилка за зимния период.

Продължава рехабилитацията на ул. "Първа българска армия", в два участъка при ул. "Мара Бунев" и ул."Нешо Бончев".

На Южната дъга на "Околовръстен път" се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани", както и нова улица, свързваща квартала с ул. "Бистришко шосе". Предвижда се от 3 до 6 септември да се затвори локалното платно и новото кръгово кръстовище, за да се положи плътната настилка. Очаква се на 7 септември да се пуснем движението.