Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279 лева при проверка на товарен автомобил на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщава Агенция "Митници".

На 06.07.2022 г. на МП Капитан Андреево пристигал влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. По метода "анализ на риска" товарния автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности около шофьорската кабина.

При последвалия физически контрол във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи евро банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро с левова равностойност 617 279 лева.

По случая е образувано бързо производство.

Водачът- Ю.Я. на 45 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери.

Откриха над половин милион британски лири в хладилен агрегат на камион

Откриха над половин милион британски лири в хладилен агрегат на камион

Товарният автомобил е засечен на Капитан Андреево, на път от Германия за Ирак