Одобрени са допълнителни средства за преодоляване щетите от наводненията през пролетта на тази година и проливните валежи през лятото на Русенска област.

16 384 лв. се предоставят на ДДС "Дунав" за отстраняване щетите на ловен дом "Батин", базиран на едноименния остров, съобщи RuseInfo.net.

Над 280 000 лева пък се отпускат за възстановяване на пристанище Русе-Изток, Запад, Център, а 37 790 лева - за възстановяване на разходи за извършени аварийно-възстановителни работи - "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД.

Други 294 347 лева постъпват в община Борово за преодоляване на последиците от интензивни валежи през юни тази година., като по-голямата част от средствата са за възстановяване на пътната инфраструктура в с.Волово-ул."Дончо комитата"; с.Батин -ул.„Л.Димитрова", ул.„В.Левски" и ул.„Поп Мартин"; с.Обретеник - ул.„Дунав", ул.„Отец Паисий" и ул.„Малчика"; Борово-ул.„д-р П.Берон", ул.„3-ти март" и ул.„Ел.Пелин"; корекция на речно корито в централната част на с.Батин. В община Две могили с 43 142 лева ще се ремонтират кметството и православния храм "Св. Димитър" в Могилино.

283 175 лв. се отпускат на община Иваново за укрепване на ул."Хан Аспарух", срещу дом № 29, с.Кошов. Пари се дават и за проучвания и обезщетение на физическо лице в Сливо поле.
265 621 лева за преодоляване на последиците от интензивни валежи през декември 2005 г. и юни 2006 г. се предоставят на община Ценово за две улици и мост над р. Янтра.

Още 30 607 лв. се дават за възстановяване сградата на Професионална гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев" в кв."Образцов чифлик".

Отпускат се също 422 358 лева за възстановяване на разходи на "Параходство БРП"АД - гр. Русе за спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи вследствие на ледоход по р.Дунав от 24.01 до 19.02.2006 г. Заради това дружеството отказа да участва при преодоляване последиците от нефтения разлив.