Заради срутила се част от 80-метрова подпорна стена в кюстендилското село Пороминово сградата на кметството е застрашена от падане. Няма пострадали при срутването, съобщи БНР.

Отсек от стената, висок около 4 метра, се е срутил от силните дъждове върху платното и на площада. Районът веднага е отцепен, а кметството е евакуирано.

"Една подпорна стена падна, която държи площада и кметството, правена е 2006 година. Стената е на земята, има опасност и кметството да се срути. Има застрашени 6 къщи, обаче са малко по-настрани, пак има стена правена, но видимо не е поддала тя", каза кметът на селото Кирил Калинков.

Комисия от експерти е направила оглед на мястото. На този етап не се налага евакуация на хора от съседни къщи.

Застрашена от срутване остава сградата на кметството, потвърди и заместник-кметът на община Кочериново Любка Йорданова. По нейните думи няма как да се започне веднага почистването, защото ако се започне почистването, това може да предизвика допълнително свличане. "Трябва да се произнесе "Геозащита" по това, какво трябва да се свърши. Това ще стане днес и утре. Засега не се налага евакуация на хора. Застрашена е сградата на кметството, в която се намира и лекарският кабинет и хранителен магазин. Наблюдава се, кметският наместник следи нещата и при най-малката опасност от свличане на останалите платна, ако възникне, те ще бъдат евакуирани", допълни Йорданова.