През изминалия ден са установени общо 19 водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол - 9 от тях с 0,5 до 1,2 промила и 10 с над 1,2 промила. Един водач е отказал да бъде тестван. Открити са и 10 водачи, които са шофирали под въздействието на наркотични вещества или техни аналози, като четирима от тях са отказали да бъдат тествани.

Извършен е контрол на 11 555 водачи и пътници. Съставени са 2388 фиша и 489 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни чрез метода "линеен контрол" са били проверени 2 682 МПС и 3 196 водачи и пътници. Съставени 814 глоби и 107 АУАН. Един водач е бил засечен да шофира с алкохолно съдържание над 1,2 промила. Един водач е бил засечен да управлява моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Един от основните акценти в операцията е предотвратяването на управление на превозни средства от водачи, които са консумирали алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

18 пияни и 12 дрогирани шофьори пипна полицията за ден

18 пияни и 12 дрогирани шофьори пипна полицията за ден

По метода "линеен контрол" за хванати петима, употребили алкохол, и един - наркотици