Шофьорите, които в следващите дни ще пътуват към Гърция, внимателно да планират маршрутите си. Този съвет отправят от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с блокадите по границата. 

На 4 февруари, четвъртък, в съседката ни се очаква обща национална стачка. Това ще възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

Над 15 км. опашка от тирове на "Кулата"

Над 15 км. опашка от тирове на "Кулата"

От 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.30 часа пълна блокада и на "Илинден"

Съществува опасност да се образуват колони от автомобили по участъци от републиканските пътища в непосредствена близост по контролно-пропускателните пунктове, които затрудняват безопасното движение на всички останали шофьори, предупреждават от „Пътната агенция”.

Агенцията осигурява 12 химически тоалетни за шофьорите, които не могат да преминат през Кулата-Промахон. Те са принудени да чакат край пътното платно до прекратяване на протестите на гръцките фермери и възстановяването на работата на пункта.

От АПИ поясняват, че макар разрешаването на ситуацията да е извън техните правомощия, както и тези на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, се предприемат мерки, за да бъдат създадени елементарни хигиенни условия за шофьорите.

Митов плаши гръцките фермери с Брюксел, иска край на блокираните граници

Митов плаши гръцките фермери с Брюксел, иска край на блокираните граници

Гръцката страна е уверила, че проблемът ще бъде решен

Пропускането на автомобили през граничен пункт „Илинден” временно се преустановява от 17.00 до 22.00 часа, съобщават междувременно от пресцентъра на МВР. Причината са протестите на гръцките фермери.

През ГКПП Кулата – Промахон остава ограничението за преминаване на товарни автомобили. Леките коли и автобусите преминават през пункта от 16.30 часа.

Борисов поискал от Ципрас коридор за транзитни превози през границата

Борисов поискал от Ципрас коридор за транзитни превози през границата

Близо 1800 камиони изчаквали от двете страни на границата

Припомняме, че спирането на товарните автомобили продължава за неограничено време заради протестите на гръцките фермери. От двете страни на пункта са се образували километрични опашки.