Не са открити нарушения при проверките, които пазарджишката окръжна прокуратура започна имотното състояние на кмета Тодор Попов.

Проверките започнаха след като журналистическо разследване показа имението на Тодор Попов в село Паталеница оценено неофициално за над 2 млн. лв.

След това прокуратурата назначи данъчни ревизии, които да бъдат извършени от Националната агенция по приходите (НАП). Разследването беше удължавано шест пъти, като целта бе да се установи какъв е произходът на парите на семейство Попови.

Няма открити нарушения и при шестте ревизии на фирмите на съпругата му, съобщава БНР.

На Попов и на съпругата му са съставени два акта за по 14 хиляди лева, които след обжалване са отменени от териториалната дирекция на данъчна агенция в Пловдив.

Поради липса на извършено престъпление проверките са прекратени.

Припомняме, освен заради имотното си състояние, името на кмета на Пазарджик беше забъркано и малко преди това с възможните версии за смъртта на неговата пиарката Татяна Стоянова, която бе намерена разстреляна пред дома си. Една от версиите, която се коментираше, беше свързана именно с работата на Стоянова в общината, като впечатление направи и скъпото й жилище и автомобил, непосилни за заплатата й.