Перник може да помогне с водната криза на Радомир с морална подкрепа и съвети. Това стана ясно от коментара пред БНТ на кмета на Перник Станислав Владимиров. Кметът трябвало да търси помощ от МОСВ. В язовир "Студена" има 21 милиона кубични метра вода. Това означава, че за година Перник ще има вода. В момента има достатъчни количества вода в язовир "Студена", успокоява кметът на Перник.

В момента за промишлени цели не се ползва вода от язовир "Студена".

Въпрос на менажиране е дали може станция "Крапец" може да се включи и да помогне с вода на Радомир. От мен не зависи да дам вода на Радомир, изтъкна Владимиров. Разрешението трябвало да е на министъра на екологията и има ясно разписани процедури.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев посочи, че общинският съвет в града иска Перник да помогне с вода на жителите на Радомир. Има недостиг на водата, на режим сме, подчерта градоначалникът. Не е вярно, че "Крапец" може да застраши водоподаването към Перник, изтъкна кметът за думите на екоминистъра от миналата седмица. Огромните загуби за Радомир са заради довеждащия водопровод. Градът не е крал вода от Перник, стана ясно от думите му. Алексиев иска частично да се ползва "Крапец", докато се реши проблемът с водата в Радомир.