Общинските съветници от БСП са внесли докладна записка до председателя на Общинския съвет в Перник с предложение за намаляване възнагражденията на общинските съветници.

Социалистите настояват заплатите на пернишките законодатели да не надхвърлят минималната за страната. В момента тя е 380 лв.

Червените общинари предлагат и възнаграждението на председателя на Общинския съвет да не надвишава две минимални работни заплати.

Инициативата на съветниците от БСП за ограничаване разходите по организацията на дейността на Общинския съвет е мотивирана с тежкото финансово състояние на община Перник. Припомняме, и след два заема, отпуснати от Министерски съвет, от една година община Перник е почти във фалит.

На първата сесия, по време на конституирането на Общинския съвет, групата на левицата предложи заместник- председателите да не взимат никакво възнаграждение, като получават определеното им като съветници.

С поредица свои решения предишният Общински съвет прие да бъде увеличено възнаграждението на кмета на общината, с което автоматично в пъти се повишиха и заплатите на председателя на Общински съвет, на заместник- председателите и общинските съветници.