Петко Милевски e най-подходящият за временен изпълнителен директор на "Топлофикация-София".

Това посочиха кметът на София Бойко Борисов и председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов по време на среща със Съвета на директорите на "Топлофикация-София", предаде БТА.

Председателят на Столичния общински съвет заяви, че ще се обърне към всички политически групи в съвета да застанат зад тази номинация.

Предстои Съветът на директорите на дружеството да утвърди номинацията на Милевски на следващото си заседание, съобщи Инфо радио.

Припомняме, на вчерашното си заседание съветът на директорите на "Топлофикация - София" не избра изпълняващ длъжността изпълнителен директор на дружеството. На 23 април Общото събрание на акционерите гласува освобождаването на досегашния изпълнителен директор Наско Михов от този пост.

Борисов каза, че до края на седмицата ще стане ясно кой е отговорен за засипването с инертни материали на авариралия през март газопровод на "Топлофикация-София". Виновникът ще трябва да възстанови щетите, нанесени с действията му, коментира Борисов. Той съобщи, че незаконните къщи, които са върху тръбата, ще бъдат сринати.

"Спираме да говорим за политика в "Топлофикация - София", оставаме хората да си вършат работата и ви гарантирам, че до месец-два дружеството ще започне да работи нормално", заяви Борисов.