Питбул нахапа 9-годишно дете в столичния парк "Света Троица", съобщават от "24 часа".

Инцидентът е станал късно снощи. Пострадалото момче било заедно с тримата си по-големи си братя. Децата живеели наблизо и се прибирали вкъщи, когато кучето им се нахвърлило. Момченцето било ухапано в областта на корема, поради което се наложило да бъде заведено по спешност в "Пирогов".

Близки на нападнатото дете обясниха, че агресивният питбул бил без намордник. Разхождало го 10-годишно момче, което изобщо не е можело да го овладее.

Майката на пострадалия сигнализирала в полицията за случилото се.

Завишиха глобите за кучета без намордник

Завишиха глобите за кучета без намордник

Въвежда се и единна методика за определяне агресивността при кучетата

Припомняме инцидентите с кучета само за последните месеци - на 22 април 2019 г. куче нахапа 3-годишно дете в кърджалийско село Македонци.

На 7 юни 2019 г. пет домашни кучета убиха мъж в софийското село Владо Тричков. За тези кучета и преди е имало сигнали, но не са взети мерки.

Дни по-късно, на 20 юни два питбула нахапаха 8-годишно момиче, което карало колело пред погледа на майка си до своя блок. Наложило се и други хора да се притекат на помощ, за да разтърват кучетата.

Поради тази причина през юли депутатите завишиха санкциите за кучета без намордник, което обаче доведе до обществено недоволство.

Джобните кученца без намордник, успокояват ГЕРБ

Джобните кученца без намордник, успокояват ГЕРБ

Намордникът се отнася само за агресивните кучета