Пожарът в иглолистната гора край с. Любичево, област Търговище, е овладян, съобщават от Североизточното държавно предприятие за БНР.

До момента са изгорели 100 дка от иглолистните насаждения и 300 дка сухи треви и храсти. Целият екип на Държавното горско стопанство-Омуртаг, пожарникари, формированието на община Антоново и доброволци от съседните села гасят новите огнища, които се разгарят заради силния вятър и високите температури. В гасенето на пламъците се включиха и екипи на пожарните от Шумен, Търговище и Попово.

Човешка небрежност е причината за 98% от горските пожари

Човешка небрежност е причината за 98% от горските пожари

Само за месец август са горяли над 80 горски пожара

Според директора на горското стопанство в Омуртаг инж. Красимир Николов, пораженията върху дърветата са малки, защото пожарът е низов и гората ще се възстанови бързо.

Пожарът край Любичево е предизвикан от риболовци, които са запалили огън в гората. Свидетели на случилото се веднага уведомяват горските и полицията. Извършителите са установени. Образувано е досъдебно производство.

Пожарът в Стара Загора е овладян

Пожарът в Стара Загора е овладян

Децата от Дома за медико-социални грижи са в безопасност

От ръководството на СИДП призовават гражданите да не палят огън на нерегламентирани места и близо до горските територии, а при пожар веднага да подадат сигнал на спешен телефон 112.