Областната и общинската администрация на Пловдив са получили едва 35% от средствата, които са заявили пред Министерството на държавната администрация във връзка с евроизборите.

От план-сметка за 195 хиляди лева общината е взела едва 65 хиляди, които са крайно недостатъчни, обяви главният секретар Петя Дойчинова.

Според градското ръководство, ако схемата се повтори на изборите за национален парламент, ще се получи срив, на служителите на администрацията няма да може да се изплати извънредният труд, а РИК-овете няма да могат да правят проверки на сигналите, заради орязаните средства за транспорт.

Общината е платила със свои средства 18 хиляди лева наем за 6-а палата на панаира, за нуждите на РИК. С писмо министерството е обещало да преведе парите, но там се подчертава също, че исканите средства са с 38 хиляди лева повече, отколкото за изборите през 2007-а.

Приблизително 10 хиляди лева е покрила Община Пловдив от разходите за канцеларски материали, за дежурни коли и за извънреден труд на някои от служителите.

Кметът Атанасов ще води разговор със зам.-областния управител Пенка Калапанкова, тъй като според него въпросът е държавнически.
От общината се заканиха да се обърнат и към министерството.