Цяла кооперация в район "Южен" в Пловдив се жалва от строителството на жилищна сграда в съседство. При наливането на бетон няколко пъти в месеца тежка строителна техника минава през частния имот на потърпевшите, съобщи БНТ.

От няколко месеца живеещите на улица "Петър Стоев" 42 А подават сигнали до институциите в опит да спрат незаконното според тях, навлизане на камиони и бетоновози в имота им.

Напрежението между тях и инвеститорите на строящия се в съседство обект ескалира, когато граничната стена между двата имота е разрушена, за да се отвори път през който да минава техниката.

Неколкократно потърпевшите подават жалби до администрацията. Получават отговор, че инвеститорът и изпълнител на новия обект има всички необходими разрешения.

В писмена позиция инвеститорът определя жалбите на потърпевшите за неоснователни и незаконосъобразни.

"Ако с ангажимента си да построим сградата, нарушаваме два пъти в месеца нейните подлежащи на отчуждаване въпросни 60 см, нека органите, които са компетентни, отговарящи за това се самосезират", се казва още в становището на фирмата изпълнител.

В момента се извършва проверка по случая. Фирмата изпълнител има един издаден констативен акт от район Южен. Те са поискали осигуряването на свободен достъп до строителния обект.

За проблема гражданите вече са сигнализирали и прокуратурата.