На свои извънредни заседания по повод трагедията от Охридското езеро, общинските съвети на Пирдоп и Златица са взели еднакви решения, съобщи Радио Ауреа. 

Местните парламенти и на двете общини са решили денят на погребенията на 4-те жертви на трагедията от Пирдоп и едната от Златица да бъде обявен за траурен ден.

Общинските съветници на Пирдоп и Златица решиха и разходите по погребенията на техните съграждани, загинали край Охрид да бъдат поети от двете общини.

Кметът на Пирдоп Антоанета Илиева, цитирана от Радио „Ауреа" е уточнила, че това ще стане независимо от помощта от 10 хиляди лева, отпусната от правителството за семействата и близките на жертвите.

На свое извънредно заседание свикано по същия повод общинските съветници в Мирково взеха решение да се поемат от общината разходите по погребението на Зорка Георова, служител от общинската администрация на Мирково, загинала при трагедията на Охридското езеро.

В Мирково се взе решение за обявяването на три траурни дни - 6 и 7-ми септември, както и денят на поклонението.

На заседанието на Общински съвет е присъствал и Добри Цветков - Изпълнителен директор на Елаците - Мед АД, който е съобщи, че дружеството е взело решение да подкрепи семействата на 15-те жертви с по 3 хиляди лева.

Предстои заседание на Общинският съвет на община Антон, от където са 8 от загиналите.