Сметоизвозващата фирма ще събира и извозва стари мебели, строителни материали и други замърсявания.

Първото ще бъде почистен терен, в близост до село Хрищени, където има четири такива сметища. Миналата година тези пространства са били почистени, но вече са мръсни. Следващото почистване на незаконно замърсяване ще бъде около селата Дълбоки и Оряховица, като паралелно с това ще се следи за чистотата и в Стара Загора.

Община Стара Загора работи според законовите разпоредби и е уредила възможности за депониране на отпадъци при ремонт. Предаването им в Ракитница е безплатно, има опция и за всяко домакинство за поръчката на контейнер, тип гондола, като се заплаща се единствено транспортът до село Ракитница.

На всички фирми, предлагащи услугата "Кърти, чисти, извозва", ще бъдат връчени протоколи за предупреждение, че трябва, съгласно наредбата, да изхвърлят отпадъци единствено по утвърдения регламент. Ако не го спазват, ще бъдат санкционирани с актове за установяване на административни нарушения. Видеокамери и специализиран софтуер ще следят за нарушение в различни райони, при които е имало установено замърсяване. Глобата за физически лица започва от 300 лева.

Инспектори глобиха община Хасково и Симеоновград за незаконни сметища

Инспектори глобиха община Хасково и Симеоновград за незаконни сметища

РИОСВ - Хасково е извършила 108 проверки през февруари