Строителните дейности по столичния бул. "Граф Игнатиев" са възобновени. Днес зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов проведе оперативка с техническия ръководител на ремонтните дейности и строителния надзор на обекта.

Заради лоши климатични условия от 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г. строителството беше временно преустановено.

Изпълнителят на обекта "Джи Пи Груп" е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятни метеорологични условия - дъждове през пролетта и лятото. Надзорната фирма съобщи, че признава 31 дни от заявените, като за тях е предоставен протокол от Националния институт по метеорология и хидрология.

С трамваи по Графа от днес

С трамваи по Графа от днес

Ремонтът на "Графа" стана повод за многобройни скандали

По информация на представителя на изпълнителя от обектите, включени в Зона 2, до момента е изпълнена ул. "Солунска". Изцяло са подменени подземните комуникации по ул. "Граф Игнатиев", завършени са релсовият път и уличното осветление и са положени 50% от настилките по булеварда извън трасето на релсовия път.

С възстановяването на строително-монтажните дейности започва работа по площадите "Гарибалди", "Славейков" и "Св. Седмочисленици", както и по ул."Граф Игнатиев" в участъка между бул. "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. "Славейков". Отстраняват се и установените забележки.

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

#HUBAVOE

Предвижда се от 12 февруари да започне полагане на настилки по ул. "Цар Шишман" в участъка между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Ген. Паренсов", където беше поставена временна асфалтова настилка. Ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде увеличена. Предстои да бъдат обновени и настилката на улицата, осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да не се затруднява достъпът на пешеходци.

В момента се съгласуват процедури със "Софийска вода" АД и Министерство на културата за поставянето на подземни контейнери.

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Отново разкопават около "Графа" в столицата

Посочват се две причини