Общинският съвет в Поморие отхвърли инвестиционното предложение за строителство на хотел до "Яворовите скали", с 14 гласа "против", трима "въздържали се" и един "за", съобщава БНР.

Със скандал между протестиращи жители на града и общинското ръководство е започнала общинската сесия в града. Във връзка с издадени административни актове и фалшифициране на документи относно продажбата на терен до "Яворовите скали" е започнала проверка на Върховната административна прокуратура. Това казаха протестиращите, но е потвърдено и от кмета на общината Иван Алексиев.

В Поморие протестираха срещу строителството на хотел

В Поморие протестираха срещу строителството на хотел

Градинката до паметника на Яворов се предвижда да стане паркинг

Алексиев твърди, че имотът от 360 квадратни метра е продаден още през 2002 година по искане на кмета тогава Георги Трухчев, а протестиращите са категорични, че земята е продадена за 306 хиляди лева с решение на сегашния Общински съвет през 2016 година. Около тези два противоречиви факта в залата възникна спор между общинското ръководство и протестиращите.

Сега по всяка вероятност инвеститорите на проекта ще обжалват решението на Общинския съвет, с което беше отхвърлено инвестиционното им предложение. Кметът Иван Алексиев обаче заяви, че ще издаде и мотивиран отказ за строителство върху земята до "Яворовите скали".

В края на миналата седмица жители на града протестираха срещу проекта. Теренът, върху който инвеститорите предлагат да построят 15-метрова сграда, е бетонна площадка, изградена за брегоукрепване. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг.

Поморийци излизат на протест срещу застрояването на Парк "Яворов"
Обновена

Поморийци излизат на протест срещу застрояването на Парк "Яворов"

С молебен по време на протеста, негодуващи се молят за "обърканите души на oбщинските съветници"