Пореден протест с настояване за отварянето на граничния пункт "Илинден-Ексохи" ще се проведе днес, съобщава БНР.

Представители на търговски, транспортни и земеделски фирми от района на Гоце Делчев и близките общини ще се съберат отново, за да заявят искането си. За това настоява и бизнесът от гръцките райони на Драма и Кавала.

Припомняме, протест имаше и миналата седмица. Тогава представителите на бизнеса заявиха, че търпението им е свършило и загубите им са непоносими. Протестиращите обвиниха българските институции в бездействие и липса на адекватна комуникация с гръцките власти. Часове след това МВнР поиска официално от Гърция пунктът да бъде отворен за товарните превози.

Премиерът поиска от Мицотакис отваряне на повече ГКПП-та

Премиерът поиска от Мицотакис отваряне на повече ГКПП-та

Борисов настоява за облекчаване на движението между България и Гърция в условията на COVID-19

Вчера по време на посещението си в Атина премиерът Бойко Борисов също постави пред гръцкия си колега Кириакос Мицотакис въпроса за отпадане на забраните, които пречат на търговските и туристическите пътувания.

За днес представителите на бизнеса не предвиждат блокада на работещия граничен пункт "Кулата- Промахон". В 17 часа днес обаче те ще излязат на пътя Банско-Гоце Делчев, в района на село Господинци.

Последното удължаване на забраната за преминаване на всички видове превозни средства и на хора през граничния пункт "Илинден-Ексохи" е до следващия понеделник - 31 август . Хората от пограничния район обаче се опасяват, че ограничението ще бъде удължено.

Българските власти поискаха Гърция да отвори пункта "Илинден-Ексохи"

Българските власти поискаха Гърция да отвори пункта "Илинден-Ексохи"

По инициатива на министър Екатерина Захариева...