Пореден протест на граждани е бил организиран в парк "Росенец", предаде bTV. Край "Срая на Доган" те поискаха оставка на правителството.

С въдици в морето недоволните обявиха, че са "на лов за шарани".

Навършват се три месеца от "голямото плажуване".

Припомняме, че през август, Община Бургас издаде 5 констативни акта за незаконни обекти, разположени край имота в парк "Росенец", обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Оградите с надпис "строителен обект" са преместени

От становището на местната администрация става ясно, че триетажна постройка, двуетажна сграда, два преместваеми обекта и оранжерия са изградени без съответните разрешителни.

Част от тях попадат и в публична държавна собственост.

В 7-дневен срок от получаването на актовете собствениците на имотите имаха право да направят възражение, след което Община Бургас ще издаде заповеди за премахване.

Прокурорска проверка установи преди това, че липсват документи или има разминаване между документите и строежите в няколко ключови места по Черноморието. Без документи са строежите в парк "Росенец" и в местността "Буджака" в Созопол, както и тези в Обзор и в Несебър. Това показва съобщение на прокуратурата. След проверката са издадени разписания на някои кметове да спрат или да разрушат изградените сгради.

Плажът и акваторията около Росенец били държавна собственост

Плажът и акваторията около Росенец били държавна собственост

От ВМРО са категорични, че полицията не е трябвало да спира мирния протест

Проверяващите не са намерили никакви документи за строителството в парк "Росенец" - и на постройките, и на пристанището. Там са т.нар. летни "Сарай" на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Нарушения са установени в местността "Буджака" в Созопол, и в Обзор и в Несебър.