Неадекватното поведение на няколко служители на НСО доведе до опасно ескалиране на напрежението в държавата. Особено епизодът с българското знаме, който възмути обществото и нас, защото е известно, че в историята на България никога българско знаме не е допускано да попадне в плен и никога не е изоставяно.

Toва заявява от ВМРО в позиция до медиите.

Те подчертават, че плажната ивица и акваторията около Росенец не са частна собственост на никого. Те са изключителна държавна собственост и абсолютно никой няма право да ограничава достъпа на българските граждани до там, изтъкват още от ВМРО.

По думите им полицаите не е трябвало да спират мирния протест на хората, който бил одобрен и имал разрешително. Това допълнително доведело до нагнетяване на ненужни конфликти.

Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец
Обновена

Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец

Евродепутатът Илхан Кючук твърди, че имало морален ангажимент към Доган

Депутатите от ВМРО призовават органите на реда да бъдат внимателни и да не позволяват допълнителното ескалиране, което да засегне обществения и етнически мир в държавата. Те осъждат провокациите и агресията на протестите снощи и призовават хората да не се поддават на търсени от определени среди сблъсъци, с полицията.

Полицията е там, за да пази българските граждани, тя не е враг на протестиращите, както се опитват определени внедрени в протестите субекти да я изкарат, подчертават от ВМРО.

Христо Иванов пита община Бургас защо ограничават достъпа им до Росенец

Христо Иванов пита община Бургас защо ограничават достъпа им до Росенец

Призова гражданите да не се подават на провокации

Те призовават още българските институции да се държат национално отговорно и да търсят диалог и път към единение, не към разединение на нацията. Това е написано и на сградата на Народното събрание.

Като български Патриоти ние сме категорични, че във всяко действие политиците трябва да се водят от интереса на народа, допълват в позицията си ВМРО.

МВР-Бургас зове за изпълнение на полицейските разпореждания на Росенец
Обновена

МВР-Бургас зове за изпълнение на полицейските разпореждания на Росенец

Жандармерия спря Христо Иванов, допускат само симпатизанти на ДПС