Шофьорът, който вчера вечерта блъсна и уби младеж на една от централните улици в София и бил с над 2 промила алкохол в кръвта. Данните са от дрегер, потвърди МВР за БТВ.

Катастрофата със загинал стана на пешеходната пътека на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман" вчера вечерта. Първо за нея съобщиха очевидци в социалните мрежи.

Кръстовището е в най-оживената част на центъра на София, където през летните месеци винаги е пълно с млади хора, заради струпването на много заведения в квартала.

Загиналото дете е момче, на 15 години. Според информацията, момчето е пресичало на пешеходна пътека на ул. "Гурко", когато е било ударено от кола.

По първоначални данни шофьорът се е движел с висока скорост, а в колата с него е пътувала и жена.

Преди малко повече от една година Георги Семерджиев връхлетя с висока скорост в кръстовището на бул. "Черни връх" при хотел "Хемус" в София и уби на място две млади жени, които изчакваха на светофар. Тогава Семерджиев първоначално се укри с помощта и на полицай, но по-късно бе арестуван от полицията. Установи се, че е шофирал под въздействието на наркотици. Около разследването имаше, а и продължават на стоят повдигнати множество въпроси, на които и до този момент няма отговор, сред тях и с какви протекции точно в МВР и прокуратурата се е ползвал Георги Семерджиев.

След тази катастрофа, кабинетът на Кирил Петков с вътрешен министър Бойко Рашков обяви специализирана полицейска операция с акцент контрол над шофьорите, употребили алкохол и наркотици. Операцията, за която и до момента се нарича специализирана, продължава и до днес, като МВР ежедневно изпраща сводка до медиите колко пияни и дрогирани шофьори е заловило за 24 часа.

Само преди няколко дни в Министерски съвет бяха отчетени ударни резултати в борбата с тежките катастрофи и "опиянените" шофьори, като според властите новите закони за употреба на вещества от шофьори има дори и превантивно възпиращо действие.

Депутатите приеха по-тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори

Депутатите приеха по-тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори

Това приеха народните представители с поправки в Наказателния кодекс