Поскъпва питейната вода в града с най-евтина вода досега - Сапарева баня. От 55 на 84 стотинки с ДДС ще плащат жителите на кюстендилското градче с водно име за кубик питейна вода, информира БНР.

Новите цени влизат в сила от 1 март т.г., обявиха от общината. Предложението, гласувано от общинския съвет за увеличението отпреди Нова година, вече е утвърдено от Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Поскъпването засяга и минералната вода в курорта - от 1 лев за кубик, както беше досега, става за 1,30 лева за кубик.

Увеличението на цената за доставка на питейна вода станало неизбежно, заяви кметът на общината Калин Гелев. Той очаква местното ВиК да си поддържа и мрежата, да отстранява авариите.

Най-скъпа ще е водата в Шумен

Най-скъпа ще е водата в Шумен

Нови по-високи цени на водата за 27 ВиК дружества одобри КЕВР

Увеличава се броят на издадените разрешителни за минерална вода. "Към момента са девет. Имаме на последната сесия още две издадени разрешителни. И най-голямата част на дебита, дадохме 2 литра на големия балнеоложки комплекс, който се предвижда на мястото на бившите сгради на "Почивно дело и курортно лечение". Другите ползватели, нулите дето са пуснати, са в рамките на 0/100 до 0/180 или 0/200 милилитра", уточни кметът Калин Гелев.