Още един човек пострада от трамвайните ограничители, монтирани по столичната улица "Граф Игнатиев". 

Възрастен мъж се е спънал, при което се е ударил по лицето в един от острите ръбове на ограничителите, пише Нова.

"Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни", разказва пред телевизията Александра Иванова, която работи в магазин на улицата и е станала свидетел на инцидента.

Жената разказва, че откакто предпазните гранитни приспособления са монтирани, тя и колегите ѝ често виждали минувачи да се спъват в тях. Дори тя самата станала жертва на ограничителите.

Нов инцидент с ограничителите по „Граф Игнатиев“ – пострада възрастен мъж

Нов инцидент с ограничителите по „Граф Игнатиев“ – пострада възрастен мъж

Възрастният човек е паднал и се е ударил лошо...

Решение на проблема Александра вижда в това ограничителите да бъдат боядисани в цвят, различен от този на основната настилка, така че да изпъкват и да се виждат от пешеходците. Друго решение би било, по думите ѝ, ограничителите да са по-големи, така че да се открояват отдалеч.
Припомняме обаче, че ограничителите бяха по-големи, но поради силно обществено недоволство заради тяхната форма и архитектурна несъвместимост с улицата, ограничителите бяха заменени с по-малки такива.

Все пак не всички обвиняват ограничителите за инцидентите, мненията са различни. Част от минувачите заявяват, че приспособленията наистина са опасни, а други - че хората просто трябва да бъдат по-внимателни, когато вървят.

Столична община обяснява, че ограничителите са поставени по изискване на "Пътна полиция". От там пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение - пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

Припомняме, в края на миналия месец жена пострада от ограничителите на "Графа" при разходка по ремонтираната улица. Падайки, жената си разби носа и получи фрактура на ръката.

Още с поставянето на предпазните съоръжения граждани предупредиха, че те може да са опасни за пешеходците.

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

Новите плочки пред "Св. Седмочисленици" вече остаряха

#HUBAVOE