Пожарът в Гърция, обхванал планина Славянка, с бавни темпове се приближава към границата с България. Това предаде БНТ.

Пожарът продължава да е низов. Горят основни сухи треви и храсти. Огънят е на по-малко от километър от българо-гръцката граница.

Екипи на пожарната, военнослужещи и жандармеристи продължават да следят ситуацията по границата с Гърция. Ситуацията на границата се следи и с дронове.

От Министерството на отбраната посочват, че 25 военнослужещи с 6 броя специализирана техника от Сухопътните войски участват в действията за недопускане на пожара на наша територия.

Военните от Трето бригадно командване - Благоевград участват в направата на просеки за пресичане на огъня в района на селата Голешово и Петрово, Община Сандански, Област Благоевград.

По информация от ГДПБЗН към 06:00 часа няма активни пожари на територията на страната. Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е овладян и локализиран по всички фронтове.

Локализирани са пожарите в сухи треви и широколистна гора в землището на пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен, както и огънят в сухи треви и храсти в близост до гара Кочериново.

Припомняме, че пожарът в планината Славянка избухна на 20 юли. Огънят бавно се придвижва към границата с България. Гръцките власти ползват самолети и хеликоптери за гасенето на пожара, тъй като теренът е трудно достъпен

Ситуацията по границата с Гърция не е цветуща, предупреждава Калин Стоянов

Ситуацията по границата с Гърция не е цветуща, предупреждава Калин Стоянов

Пожарът в Ямболско е овладян и локализиран