Пожар бушува на 2 км от границата на България в Гърция. Гръцките екипи не могат да овладеят пламъците, съобщава "Нова".

В опитите за потушаването по южните склонове на планина Славянка са включени 2 хеликоптера и самолет, но с падането на нощта те приключват работа.

Два екипа от България са тръгнали превантивно с 4 моторни триона. Тяхна цел ще бъде отстраняване на растителността по граничната бразда. Това съобщава директорът на Държавно горско стопанство Катунци инж. Пламен Поюков. 

Дъжд падна на Беклемето: Пожарът е потушен!

Дъжд падна на Беклемето: Пожарът е потушен!

Предотвратено е навлизанетио на огъня в иглолистна гора

Булдозер ще прави просека, където границата минава през пасища и треви. По думите на Поюков, ако гръцките екипи не овладеят огъня до 24 часа, в понеделник ще влезе в България. Пожарът е обхванал не само ниската част на гората, но и короните на дървета.

Пожарът в местността Беклемето в резерват "Стенето" на територията на територията на Национален парк "Централен Балкан" е потушен. Добрата новина съобщиха от Министерството на околната среда и водите. В района на пожара около 16 е завалял дъжд, който е помогнал за овладяването на огъннената стихия. 

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото става дума за резерват "Стенето", който е много трудно достъпен, а там са няколко огнища, Това заяви по-рано през деня на брифинг от мястото на бедствието премиерът Димитър Главчев. 

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът
Обновена

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Огънят обхваща 1000 дка, продължава и борбата със стихията край Воден