Читатели на News.bg сигнализираха за голям пожар, възникнал на територията на София. Пожарът е възникнал в склад на улица "Челопешко шосе", в промишлена зона "Челопечене".

За сега няма данни за пострадали хора. Към 14.30 пожарът вече е бил овладян. Няма опасност за хората и населените места в района, съобщи пресцентъра на МВР.

Стана ясно, че пожарът в обхванал два склада на улица "Челопешко шосе".

По потвърдена информация пожарът е възникнал в производствено хале на фирма - механичен цех за производство на пушки за пейнт бол.

Огънят бързо се е обхванал и унищожил механичен цех, склад за готова продукция, 2 микробуса, 3 леки автомобила, техника и офис оборудване. Частично е засегнат и склад наблизо, който не е с голяма площ.

Пожарът е бил локализиран на площ около 300 кв. метра. Заради пожара е паднало едно хале с площ около 200 кв. метра.

В погасяването на пожара са участвали 8 екипа на пожарната в София. Потвърди се информацията и че в действията по гасенето на пожара огнеборците са използвали и 6 водоноски, предоставени от Столична община.

Комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" обясни пред БНР, към момента причините за бедствието остават неясни. Той не коментира дали пожарът е възникнал вследствие на взривове.

Комисарят поясни още, че единият засегнат склад е за дрехи. Вторият склад бил за лакове и бои.

Заради съдържанието на боите и лаковете на мястото на инцидента е изпратена и мобилна лаборатория на Столична община, която да замери качеството на въздуха и да установи дали вследствие на пожара има замърсявана не въздуха в района.

От МВР обясниха, че вредните емисии вследствие на пожара в цеха не превишават нормалните стойности.

Припомняме, по първоначална информация пожарът е възникнал в производствено хале на улица "Челопешко шосе", след което огънят е преминал към складове за дрехи.

Припомняме и че движението по "Челопешко шосе" е преустановено. Улицата е затворена. Пътят към Челопечене, Ботунец и Кремиковци към момента е непроходим.

Към момента пожарникарите продължават да се борят с пламъците. Очаква се до 15 часа пожарът да бъде окончателно загасен. След това мястото ще бъде разчистено.

Сигналът за пожара е бил депозиран на телефон 112 към 12.20 часа.

За броени минути над столицата се разнесоха големи кълбета дим

Снимка 309178

Източник: news.bg