Регионалните служби на пожарната са проверили обекти в 3 200 населени места.

В тях се включват и промишлени структури на националната икономика, складовеза горими и леснозапалими течности и други пожароопасни обекти.

Извършените масови проверки са във връзка със започналия пролетно-летенпожароопасен период, съобщават от МВР.

На кметовете на населени места и ръководителите на обекти са връчени над 350 противопожарни разпореждания и 465 сигнални и разпоредителни писма с разписани конкретни превантивни мероприятия.

Припомняме, още преди месец местните власти и регионалните служби на пожарната съобщиха за нарастване на случаите на пожари.

С органите на местната власт са проведени срещи за подобряване организацията на групите за гасене, актуализация на списъците им, осигуряването им със средстваза гасене в горския фонд, оповестяване, подаване на допълнителна информация и др.
Изпратени са 398 сигнални писма до кметовете на общини за спазване на пълната забрана за изгаряне на стърнища и суха тревна растителност по слогове, крайпътни ивици и други площи.
Особено внимание трябва да се обърне на състоянието и налягането във водопроводните мрежи и инсталации, обектите с монтирани автоматични пожарогасителни и пожароизвестителни инсталации.

С органите на местната власт са проведени срещи за подобряване организацията и съвместната работа.