Спасители от пожарната са евакуирали 10 души от пет автомобила, заседнали в снега между шуменските села Велино и Живково, съобщи БНТ.

В полицията има сигнали за недобре почистен път между Черноглавци и Венец. На пътен възел "Белокопитово" е самокастрофирала кола.

24 селища в Шуменска област са без ток. Те са в общините Шумен, Смядово, Каолиново и Нови пазар. Работи се по авариите, които в следобедните часове ще бъдат отстранени, съобщиха от "Електроснабдяване Север".

Между селата Златна нива и Войвода има непроходим пътен участък поради снегонавявания. Обходният маршрут в посока Каолиново е през село Златна нива - гр. Плиска - гр. Нови пазар - Каолиново. За движещите се посока от Каолиново до Шумен е осигурен също обходен маршрут преди село Войвода - Нови Пазар - Плиска - Златна Нива - Царев брод.

Общинските кметове в област Шумен уверяват, че всички общински пътища на територията на десетте общини са отворени и проходими при зимни условия.

Жителите на гр. Плиска са без вода по информация на "ВиК"- Шумен. Причината е липса на ток за помпената станция. След възстановяване на захранването "ВиК"- Шумен веднага ще възстанови водоподаването.

Село Памукчии, община Нови пазар, село Друмево, село Вехтово и село Салманово от община Шумен и село Черноглавци, село Сини вир, село Лятно от община Каолиново към момента имат резерв от вода. Работи се като се работи за възстановяване на електрическото захранване към помпените им станции.

АПИ имат готовност да пуснат още снегорини по пътищата
Обновена

АПИ имат готовност да пуснат още снегорини по пътищата

Ограничено е движението на тирове на АМ „Хемус“

Село Златна нива и село Върбяне в община Каспичан до тази вечер имат резерв от вода, но поради аварирал агрегат на дълбок сондаж край село Златна нива, който ще бъде възстановен през утрешния ден, са възможни смущения във водоподаването.