Групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" - "Спаси София") в Столичния общински съвет (СОС) отново настоя общинският съветник Благовест Георгиев незабавно да си подаде оставката. Това заяви председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев, цитиран от БТА.

Според Бонев Благовест Георгиев няма място в Столичния общински съвет. Той отбеляза, че ПП-ДБ-СС са поискали оставката на общинския съветник веднага, след като разбрали за инцидента в който той е бил замесен.

По-рано днес Георгиев излезе с официална позиция за катастрофата през април, която причини. Той отрича да е избягал от местопроизшествието и да е употребявал алкохол. По думите му инцидентът е "мокра поръчка" спрямо него. Георгиев даде и брифинг в СОС, на който потвърди тезата си и обяви, че не вижда причини да подава оставка като отбщински съветник,

Припомняме, че Благовест Георгиев причини катастрофа в столицата, като навлезе в насрещното движение и се удари челно в друг автомобил. След това той избяга от местопроизшествието.

Общинският съветник бе изключен от трите комисии, на които беше член, като едната е Комисията по транспорт и безопасност на пътя.

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Георгиев беше изключен от ПП-ДБ, след като причини катастрофа