Заради предстоящото топене на снега в София започнаха да чистят шахтите. "По нарежда на кмета на София Йорданка Фандъкова започва почистване на дъждоприемни шахти и оттоци", съобщиха от Общината.

Почистването ще става от фирмите, ангажирани с почистването на столицата, които трябва да организират своите екипи кога и как да чистят шахтите, в които често техните служители хвърлят боклуците, сметени от улицата.

Районните кметове трябва да предприемат наблюдение на критични участъци на реки и да подават сигнали. Организирано е и наблюдение на общинските язовири, уверяват от столична община. Екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности извършва огледи на място.

Поради покачването на температурите през деня се очаква топене и падане на лед и натрупан сняг от покриви и навеси. Призоваваме гражданите да обръщат внимание на местата, по които минават, а собствениците на сградите, на които са се образували висулки, да вземат мерки за премахването им и обезопасяване на мястото, предупреждават от общината.