Започна процедура по премахване на 11 преместваеми обекти (павилиони) на ул. "Лъчезар Станчев" до входа на КАТ-София, съобщават от СО - Район Изгрев.

Администрацията на район "Изгрев", заедно със служители на Дирекция "Общински строителен контрол" към Направление "Архитектура и градоустройство" към СО, извършиха съвместна проверка на място и по документи. Беше установено, че всички 11 обекта са без валидно разрешение за поставяне и одобрени схеми от главния архитект на Столична община. Част от разрешенията за поставяне са изтекли преди над десет години, а други обекти изобщо нямат издадени такива.

Районната администрация състави 11 броя констативни актове, които са изпратени на Направление "Архитектура и градоустройство", за да бъдат връчени на собствениците на павилионите. След издаването на заповедите от страна на главния архитект ще се пристъпи към последващите действия по премахването им.

По думите на кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев премахването на незаконните павилиони трябва да продължи. В район "Изгрев" в последните месеци предприехме няколко такива акции, добави той. Районният кмет бе категоричен, че тези обекти не само загрозяват града, но и представляват и опасност за гражданите.

Продължава премахването на незаконните павилиони в София

Продължава премахването на незаконните павилиони в София

Тази сутрин екипи премахваха 7 от незаконните съоръжения на столичния булевард "Черни връх"