Започна разчистване на Троянския проход - път II-35 Троян - Кърнаре, който е затворен за движение за всички моторни превозни средства след интензивните снеговалежи и бурните ветрове през последната седмица, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

7 снегопочистващи машини - роторни и комбинирани снегорини, багери и фадрома, разчистват трасето от снегонавяванията в най-високия старопланински проход. На места преспите достигат до метър и половина. Екипите на пътноподдържащите фирми работят мобилизирано, за да се възстанови възможно най-бързо движението в прохода, който е най-пряката връзка на Северна централна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България. Ако няма нови снеговалежи, в следващите дни се очаква движението да бъде възстановено за моторни превозни средства до 12 тона.

Освен това поетапно се ограничава движението при двата тунела на "Южния пътен възел" на пътя между Полски Тръмбеш и Велико Търново поради почистване на ледени висулки. От АПИ прозовават шофьорите да се движат с повишено внимание. Трафикът се регулира от сигналисти и "Пътна полиция".

150 снегорина чистят пътищата в страната

150 снегорина чистят пътищата в страната

Ограничено е движението на превозни средства през "Троянския" проход