"Всички протестират за пари - ние искаме да не ни крадат". Това каза за news.bg председателят на Инициативния комитет в Горубляне Иван Димитров по време на гражданския протест пред президентската институция. Граждани на Горубляне протестират седмици наред заради плановете на Столична община да изгради парк на техни терени. Няколко пъти през април месец те блокираха и движението по "Цариградско шосе".

Протестът събра около 20 души. Гражданите излязоха с искане държавният глава да наложи вето върху промените в Закона за държавната собственост. По думите на Димитров те налагат одържавяване на безценица на техните имоти.

Жители на "Горубляне" протестират заради конфискувани имоти в "Младост"

Жители на "Горубляне" протестират заради конфискувани имоти в "Младост"

Твърдят, че имат данни за искани подкупи от кмета Иванчева

Последната надежда на събралите се в центъра на София е президентът. От Инициативния комитет са разочаровани, тъй като на всяка среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и депутата Александър Ненков се разбират едно, а след 15 дни разбират съвсем друго.

Промените, които Ненков е внесъл, са противоконституционни според протестиращите, затова те ще сезират и Прокуратурата. По Конституция одържавяването трябва да става на пазарни цени, изтъкна Димитров: "А те ни дават 30 лева на квадратен метър, нали се сещате, че 30 лева са две пържоли с две бири", допълни той.

Протестиращите не излизат с искания за оставка, но смятат, че "тези хора мислят само как да ни прецакат нас, хората от Горубляне". Нас ни интересува нашият имот и да може ние да си го ползваме, обясни Димитров, като отбеляза, че комитетът не желае да се обвързва с политически и партийни интереси.

Жители на Горубляне пак блокираха Цариградско шосе

Жители на Горубляне пак блокираха Цариградско шосе

Протестът ще продължи до 19,00 часа