Прокурор от Окръжна прокуратура в Пловдив започна лична проверка след жалба за действията на полицейски служители в нощен клуб в града, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката се извършва по повод скандалния случай през нощта на 5 май срещу 6 май 2023 когато полицията обискира и съблече над 400 души в пловдивско заведение. 

Полицията обискира до голо 400 души за наркотици в нощен клуб в Пловдив

Полицията обискира до голо 400 души за наркотици в нощен клуб в Пловдив

Част от присъствалите смятат да подадат жалба срещу действията на униформените

По време на проверката ще бъдат взети обяснения от служители на заведението и посетители, ще бъдат иззети записи от охранителни камери и други материали. От ОД на МВР - Пловдив и от дружеството, което стопанисва заведението, ще бъдат изискани материали и информация за проведена специализирана полицейска операция за притежание и разпространение на дрога.

След приключване на проверката, прокурорът ще реши дали има достатъчно данни за престъпление и дали да образува досъдебно производство. Проверката трябва да приключи за един месец.

В изявление от вчера от МВР-Пловдив отрекоха да има нарушения и превишаване на права. От Асоциацията на заведенията протестираха, определиха случилото се като полицейски произвол и поиската оставки.